A napokban nagy a felhajtás William Adams, művésznevén Will.I.Am legú" />
#
Will.I.Am szétalázza az EDM szcénát?

Will.I.Am szétalázza az EDM szcénát?

Will.i.am 4. stúdió albumát a 'Willpower'-t erős electro-pop vonal jellemzi olyan dalokkal fűszervezve mint Sebastian Ingrosso és Steve Angello által készített 'This is Love' vagy a Basto által írt' Srecam &Shout'. Ezeket a kollaboránsokat kivéve Will.I.Amnek nem voltak más EDM producerei - tudomásunk szerint. Tegnap Will VEVO Youtube csatornájára feltöltött 5 dalt az albumról egyik a 'Let's Go' című amit Chros Brown-nal közösen kreáltak. Pár EDM hallgató után sokaknak feltűnt, hogy bizony itt ismerős samplerek kavarják fel az állóvizet. Úgy tűnik, hogy Arty és Mat Zo kiváló dalát sikerült a 'Rebound -ot sikerült 'lecopyzni' egy az egyben.

Döntsd el magad:

Will.i.am feat. Chris Brown - Let’s Go

 

 Arty & Mat Zo - Rebound

Arty, Mat Zo és az Anjunabeats kiadó feje Jonathan "Jono" Grant természetesen kifejtették a véleményüket a esettel kapcsolatban. Arty elmondta, hogy  Will.i.am soha nem ellenőrizte a jogokat Anjunabeatsnél. Jono Grant korábban Twitterén sérelmezte Will-t mert nem tisztázták sem a kiadóval sem a előadóval az ekkor szükséges dolgokat. Mat Zo undorát kifejezve egyszerűen törölte a Twitteren fiókját. Ez egyébként nem az első vita a  Willpower albummal kapcsolatban. A brit énekes-dalszerző Tulisa jelenleg perli Will-t Scream & Shout jogdíja miatt.

Chis Brown kiváló harcművész-artista persze az sem tudja miről van szó:

A tegnapi eset óta felmerült egy újabb 'copyhír' méghozzá Sandro Silva és Quintino 'Epic' című számát sikerült hóna alá csapni Will-nek a 'Bang Bang' nevezetű förmedvénnyel:

will.i.am - Bang Bang



Sandro Silva & Quintino - Epic




Azt még mindig nehéz megmondani mi is folyik itt pontosan. Egy dolog biztos .. azoknak a bizonyos PR embereknek nem nagyon lesz nyugodt percük mostanában :)

Adee 2013.04.17 00:00