#
Fedde le Grand új utakon: jön az első saját nagylemez!

Fedde le Grand új utakon: jön az első saját nagylemez!

Örömmel jelentjük, hogy hamarosan megjelenik a holland Fedde le Grand jó ideje várt első szerzői nagylemeze. Az Output című album több mint 60 országban fog megjelenni többé-kevésbé egy időben. Ha meghallgatjátok a 13 számos mestermunkát, akkor világos lesz, hogy miért is sikerült ennyi területen kiadni a lemezt

Fedde köztudottan maximalista, így a közönsége számára ezúttal is a tökéletes lemezt hozta össze. Az Output egy igazi művészalbum, amit egy olyan profi készített, aki arra született, hogy zenéljen, szórakoztasson, előadjon és így bizonyítsa, hogy nincsenek határok a zenéjében.

Fedde le Grand a világ zenei krémjével működött együtt, ám eözben a saját zenei világát sem hagyta elveszni. A  lemez műfaja nem dance, nem is pop - valójában nem könnyű beskatulyázni, mivel Fedde minden szabályt felrúgott a készítése közben. Nem 13 house dalról van szó, hanem különböző hangulatú, stílusú zenékről, melyeknek egyetlen célja van: hogy szórakoztassanak.

Az első dal a Wild’n Raw - Rob Birch (Stereo MC’s) vokál közreműködésével készült, nagyon egyedi hangzása van, és rögtön felkelti az ember érdeklődését - vajon milyen további csavarok lesznek a lemezen? Mert az nyilvánvaló, hogy lesznek. Mitch Crown három szám erejéig működik közre a lemezen, vele készült a Scared of Me, Let Me Be Real és a Rockin’ High.

Le Grand hiphopos oldalát mutatja meg a Black Eyed Peas-es Will.i.am-mel készült dalában és az Andy és Dorothy Sherman testvérpárral készült nagy slágerével, a 3 Minutes to Explainnel. Természetesen a  tavalyi év két sikerdívája, Ida Corr és Camille Jones is vendégszerepel a lemezen, akik fülledt vokáljaikkal teszik tökéletessé a Hard Day’s Work és a Shotgun című dalokat. A korábbiakhoz hasonlóan ismét remek nóták születtek az együttműködésből.

A szintén vendégszereplő Mr.V a Back & Forth című számban azonban azonnal felismerhető, hiszen számos alkalommal volt vendég Fedde live setjeinél. Ezúttal az album egyik legnagyobb dance dalát hozták össze közösen.

Fontos rámutatni, hogy Fedde nem igazodott az aktuális trendekhez, piaci elvárásokhoz. Az Output tele van szabadsággal és annyira erős ütemekkel, hogy ezt a lemezt még két év után is büszkén le lehet majd játszani.

tibiole 2009.09.06 00:00