#
Fesztivál őrület 2. rész: Tomorrowland

Fesztivál őrület 2. rész: Tomorrowland


Melyik zeneőrült vagy fesztiválozó ne ismerné a Tomorrowlandet, a világ egyik legmeghatározóbb elektornikus fesztiválját. A fesztivál Boom városában zajlik Belgium-ban, 2005 óta az egyik legjelentősebb nemzetközi zenei fesztiválja. Eredetileg egy vegyes vállalkozásnak indult az eredeti alapítókkal és ID&T csapattal együtt. A ID&T egy holland szórakoztató cég, mely Európa legnagyobb eseményeit bonyolítja le. Többek közt ők kezdeményezték a Sensation Black/White sorozatokat is.

Történelem:

Az ID&T-nél tudták, ha jobbat akarnak más fesztiváloknál, akkor valami újat kell csinálni. Olyat, ami még nem volt. Gondoltak egyet és simán lenyúlták Walt Disney amerikai és ázsiai élményparkjai nevét és ezzel együtt mesebeli látványvilágát. 2005 óta évente három napra felépítik Belgium nem hivatalos Disney vidámparkját, csak gyerekek helyett, felnőtteknek. Zenével, tánccal, piával minden évben más témájú elképesztő mesedíszletekkel, világsztár lemezlovasokkal, és persze a legszebb hölgyekkel :)
Az első fesztivál 2005 Augusztus 14-én, a már fent említett ID&T által került megrendezésre. A fellépők már ekkor világszínvonalúak voltak és kb. 10.000 ember látogatta meg a fesztivált. Push (M.I.K.E.), Armin van Buuren, Cor Fijneman, Yves Deruyter, Technoboy, Eddie Halliwell, Jon O'Bir, Yoji Biomehanika és Coone is pörgette a lemezeket.

A második fesztivál dátuma 2006 Június 30: Armin van Buuren, David Guetta, Fred Baker, DJ Zany, Ruthless, Marco Bailey. Paul Oakenfold-dot is várták, ő azonban lemondta a fellépést, Madonna-val való koncertjei miatt. A harmadik fesztivál 2007-ben 2 naposra bővült , Június 28 és 29. A negyedik 2008-ban szintén két napig tartott a dáridó és ez volt az első alkalom, hogy több mint 100 DJ pörgette a lemezeket, a látogatók száma pedig 50.000-re dagadt. 2009-ben jött a ötödik ahol már + 30 ezer látogatóval számoltak, megannyi új színpad és egy parádés Moby nagykoncerttel zár a fesztivál. 2010-ben akkora érdeklődés volt a hatodik fesztivál iránt, hogy elővételben elfogyott az összes belépő, már a fesztivál megnyitása előtt. A 120.000 jegy gyorsan gazdára talált. Ebben az évben csendült fel az első komolyabb fesztivál himnusz is, amit a banán-pezsgő páros Dada Life és a belga Dimitri Vegas & Like Mike írt meg. A "Tomorrow/Give Into The Night"-ot kétszer is előadták élőben Tara McDonald csodálatos hangjával megfűszerezve. Ezek után a dal bejárta a világot, rádiós slágerlisták élén volt megtalálható ill. sok híres DJ is előszerettel játszotta.


Dimitri Vegas, Like Mike, Dada Life & Tara Mcdonald - Tomorrow

2011-ben 3 naposra terjesztették ki a fesztivált, így pár napra a jegyértékesítés napjától számítva már el is kelt mind a 180.000 db jegy. A fellépő közt ott volt többek közt David Guetta, NERVO, Swedish House Mafia, Avicii, Tiësto, 2ManyDJs, Carl Cox, Tensnake, Laidback Luke és Paul van Dyk is. 2012-ben folyatatódott a 3 napos hepaj Bomm üdülőterületén a De Schorre-ban. Egy új szintre emelkedtek hisz elsőként állt a line-up 400 világszerte ismert lemezlovasból. 185.000 ember a világ 75 országából érkezett ide. A nagy sikerre való tekintettel az ID&T csapata úgy döntött adnak egy exklúzív lehetőséget a fesztiválnak otthont adó belgáknak. Az elő-értékesítéssel 80.000 jegyet tartottak fent nekik a megvásárolható 185.000-ből. Kevesebb, mint egy nap alatt, az összes jegy elfogyott, az interneten pedig további 2.000.000 ember várólistára került. A jegyek világméretű értékesítése április 7-én kezdődött, 43. perc alatt, a maradék 105.000 jegy is elkelt. A fesztivál továbbá leszerződött a Brussels Airlines-szal is, hogy exkluzív utakat szervezzenek több mint 15 nagyvárosból világszerte, illetve csatlakozott még további 25 légitársaság is, hogy még több látogatót tudjanak ideszállítani a világ bármely pontjáról. Jelen volt még Európa legnagyobb mobile óriáskereke, a Cloud Rider is. 2011-től fogva az International Dance Music Awards-tól idén negyedszerre is elhozta a "Legjobb Zenei Esemény" díjat a Tomorrowland.

A sorban következő kilencedik fesztivál időpontja 2013 július 26-28, a látogatók száma már több mint 180 ezer fő. A Full Madness jegyek cirka fél óra alatt gazdára leltek, a maradék jegyek pedig ennek töredéke alatt. A Brussels Airlines indította Global Journey program alatt több mint 140 járat a világ 67 nagyvárosából 214 különböző nemzetiségű embert szállított a fesztiválra.

A 2013-as aftermovie-ra több mint 73 millió ember volt kíváncsi.

2014-ben elérkezett az idő. ebben az évben 10. alkalommal rendezik meg a fesztivált, ehhez méltóan 2 hétvégére bontották a szervezők az esemény, így még többen át tudják élni a Tomorrowland élményt. 2014 Július 18-20 és 25-27 a dátum, mindkét hétvégén többé-kevésbé azonos fellépőkkel. Az idei felhozatalsi hatalmas de annyi fellépő van,hogy nem férne bele ebbe a cikkbe. Inkább böngésszetek itt, ahol megtalálható az összes felllépő: https://www.tomorrowland.com/en/friday-18-july-0. Közel 400 ezer jegy már elkelt az idei mulatságra. 2014 áprilisában az MTV bejelentett, hogy egy 2 órás dokumentum film szerűséget fognak készíteni a 10. fennállást ünneplő fesztiválról amit majd 2014 augusztusában fognak bemutatni. Szintén áprilisban a Tomorrowland bejelentette, hogy a világhírű zeneszerző Hans Zimmer fogja komponálni az idei fesztivál himnuszát. A 10 perces mű egy csodálatos utazásra repít minket, mely mitikus tulajdonságokkal és varázslatos hangulatával emeli ki a fesztivált, és jelöli meg egy "erősen ajánlott" plecsnivel.

Tavaly márciusban ID&T és az SFX bejelentette, hogy a Tomorrowlandet elviszik a tengerentúlra is. A választás a Georgia-ban lévő Chattahoochee Hills-ra esett, ezen belül is a Bouckaert Farmra. A dátum 2013 Szeptember 27-29, közel 140 ezer látogatót vonzott a fesztivál és közel 6.5 milliárd forintot hozott a konyhára amivel jócskán hozzájárultak a környék fellendüléséhez.

A Tomorrowland 2014 jegy/bérlet árai

A fesztiválra jegyregisztráció szükséges ami feburárban volt esedékes, de még ekkor sem garantált, hogy jegyet kapsz a kezedbe.

Fesztiválbérlet: 237,50 €
Napijegy: 88 €
Komfort bérlet (belépési lehetőség a komfort zónákba): 437,50 €
Komfort napijegy (belépési lehetőség a komfort zónákba): 165 €

Dreamville (kemping) jegyek:

  • (5 napra szól, az ár a fesztiválbérletet is tartalmazza és csak együtt vehető meg!)
  • Kemping csomag (fesztivál bérlet + kempingjegy): 290 €
  • 2 személyes sátor csomag (2 bérlet + 2 személyes fix sátor): 750 €
  • 4 személyes sátor csomag (4 bérlet + 4 személyes fix sátor): 1480 €
  • Komfort sátor csomag (komfort bérlet + kempingjegy): 490 €
  • 2 személyes komfort sátor csomag (2 személyes sátor + 2 komfort bérlet): 1150 €
  • 4 személyes komfort sátor csomag (4 személyes sátor + 4 komfort bérlet): 2280 €
  • 'Relax room' (külön 2 személyes faházak + 2 bérlet): 1425 €
  • Komfort 'Relax room' (külön 2 személyes faházak + 2 komfort bérlet): 1825 €

Dream Lodge (luxus kemping) jegyek:

  • (5 napra szól, az ár a fesztiválbérletet is tartalmazza és sátranként NEM személyenként értendő!)
  • 2 személyes Dream Lodge csomag (2 bérlet + 2 személyes luxus sátor): 1525 €
  • 2 személyes komfort Dream Lodge csomag (2 komfort bérlet + 2 személyes luxus sátor): 1925 €
  • 4 személyes Dream Lodge csomag (4 bérlet + 4 személyes luxus sátor): 2850 €
  • 4 személyes komfort Dream Lodge csomag (4 komfort bérlet + 4 személyes luxus sátor): 3650 €

 

Csoportos kempig csomag:

  • (5 napra szól, 10 fő számára, az ár a fesztiválbérletet is tartalmazza)
  • 10 személyes csomag (10 bérlet + 10 kempingjegy + 10 csoportkemping-jegy): 3250 €

Utazás Magyarországról

(Budapesti indulás és érkezés)

  • Buszos utazás (hazai szervezésű): 555 € / 777 €
  • Fesztiválbérlet / Komfort fesztiválbérlet
  • 5 napos kemping sátorhely bérlet
  • Partybuszos utazás oda-vissza
  • Baleset és poggyászbiztosítás
  • Warm-up party
  • Tomorrowland Hungary poló
  • Kizárólagos hazai csomag-forgalmazó: Tomorrowland Hungary
  • Foglalás infók: jubileum@tomorrowland-hungary.com

Karszalagról

A fesztivál-karszalag technológia folyamatosan fejlődik, ráadásul rohamos ütemben. A mostani fejlesztés azonban még jobban emeli a belgiumi Tomorrowland fesztiválélményét, ugyanis a vendégek karperecük használatával gyorsan és egyszerűen bejelölhetik egymást ismerősnek a Facebook-on. Valószínűleg minden bulizóval megtörtént már az az eset, hogy találkozott valakivel a tánctéren, szerette volna megismerni, de pár másodperc múlva eltűnt. A Tomorrowland pont az ilyen szerencsétlen eseteket akarja elkerülni az új technológiával. Minden fesztiválozó kap majd egy „kincsesládát”, ami tartalmazza a karszalagot, amit ha  aktiválunk összekapcsolhatjuk a Facebook profilunkkal. Ahhoz, hogy valaki ismerősnek jelölje a másikat, csak egyszerűen meg kell nyomnia a perecen lévő szív gombot. Egyébként 32 féle különböző karszalag létezik, attól függően ki melyik mapra, milyen csomagban vásárolta a belépőt.

Nézzétek meg, hogyan is néz majd ki ez az új technológia:

Szinpadok

Közel 20 színpad várja az érdeklődőket, így biztosan megtaláld a saját stílusod. Mindegyik gondosan feldiszített és tökéletes sugározza az adott előadóhoz tartozó stílust. Előfodul, hogy a szinpadokon fellépő művészeket nem tüntetik fel a line-upban. nyilván a kevésbé ismertekről van szó. Erősen ajánlott beszerezni egy részletes programfüzetet ha nem szeretnél lemaradni a kedvenceidről.

A Szerelem Temploma
A szervezők gondoltak a szerelmesekre is legyen az egy hosszú-távú kapcsolat vagy a épp a nagyszinpadnál kívánták meg egymást a fiatalok. A kis kunyhókban van minden ami egy gyors légyottra kell ágy, óvszer, tisztasági kendő stb.
Miközben a fiatalok odabent a jövőt építik 2 dekoratív apácának öltözött hölgy őrködik a templom bejáratánál, nehogy grupen legyen a vége. Még mindig jobb mint amit a Balaton Soundon láttunk.

Tavak
A Tomorrowlanden rengeteg zöld terület és tó található.A tavakban fürdeni tilos viszont egy jó kis kajakot bármikor bérbe vehetünk, hogy elmeneküljünk a hatalmas tömeg elől és kikapcsolodjunk egy kicsit.

Mit viselj

A fesztiválon az világos színek dominálnak, sokan összeöltöznek a fesztivál hangulatával. Egy nagyon laza és könnyen le-fel vehető öltözete ajánlunk ami nem akadályoz ha épp a hangulat a tetőfokára hág. Semmiképp se menj mondjuk farmerban mert az eléggé meg tudja magát szívni nedvességgel (elég párás az idős) amit nehéz és kényelemtelen lesz, nem beszélve irritálja a bőröd is ami elronthatja a napodat. Bárki akin egyértelmű politikaiutalás vagy valamilyen buzdító csoport felhívás található megkérik, hogy távolítsa el, ha ennek ellentmond kidobják a fesztiválról. Fontos a jó cipő is, hisz gyalog 15-20 perc a kemping attól függően hol sikerült letáborozni. Ha szeretsz táncolni egy kényelmes lábbeli elengedetlen kelléke a bulizásnak.

Mit vigyél magaddal

Az időjárás általában kitűnő, a tűző napsütés ellen napszemüveg és valamiféle magas faktroszámú napozó krém ajánlott. A zenei fesztiválok közismerten hangos helyek; csak azért mert te aludni szeretnél a szomszédod nem biztos, hogy együtt érez veled. Így ajánlott egy pár füldugó is, hogy a következő napokat is kipihenten tudd végigbulizni.

Szállás

Számos lehetőség áll rendelkezésre, hogy a fesztiválózok megtalálják a megfelelő szállást a Tomorrowlanden.

Kemping
A kemping területét Dreamville-nek hívják a Tomorrowlanden. Egy egész weboldal áll rendelkezésedre, hogy megnézd mit kell tudnod róla ha idelátogatsz.
Az alábbiakban összeszedtünk néhány pontot amit jó ha tudsz:
. Saját ételt, italt csak a kempingben lehet nálad, az arénában nem. Mindennemű üveget bevinni TILOS!
- Van itt egy szupermarket amit a Tentenzo vállalat irányít
- Zuhanyzók és grillezési lehetőség
- Sajnos nincs lakóautó,-kocsi parkolási lehetőség
- Lehetőség van csoportba verődni. Noha a terület mindenkié van lehetőség adott területet elsajátítani ha megvan a megfelelő csoportlétszám.

Jelenleg 4 féle kemping lehetőséget biztosít a fesztivál amiben benne van egy The Gathering Warm Up buli. A többi lehetőség feláras.
A legolcsóbb és első számú megoldás a standard kemping, amihez meg kell venni az 5 napos Dreamville bérletet. Ebben az esetben neked kell gondoskodni a kempingezéshez szükséges dolgokról.
A többi 3 kemping lehetőség sátras vagy faházas, amit a fesztivál állít fel neked, viszont ez sokkal drágább.

Boutique kemping
A standard Dreamville kempingtől eltekintve, 3 másik lehetőség áll rendelkezésre:
Easy Tent 5 napos bérlet:  Ez a lehetőség egy sátor/jegy alapon működik amit előre felállítanak neked ill. arra is van lehetőség, hogy a fesztivál végén ezt hazavihetsd.
Relax Room 5 napos bérlet:  Ez a lehetőség 2fő részére ajánlott, zárható helyiség 2 ággyal, világítás. szekrény és külön egészségünyi létesítmény áll rendelkezésre.Mansion
Mansion 5 napos bérlet: Teljes mértékben luxuslakosztály max. 12 főnek. Ez a hely egy elkülönített rész ami egy rövid sétányira van a fesztiválról. Ez a luxus kemping egy nappali, kanapé, kiskonyha, étkezőasztal, teljesen felszerelt ágyak, tele hűtőszekrény, kávéfőző, jacuzzi és privát lounge teraszt nyújt. Az ára ennek a meglehetősen rohadt drága (2013-ban 21.000 € volt.).


Étel, Ital

A Tomorrowland kapott egy nemzetközi dícséretet a fesztivál konyhájuk miatt. Az ételek a hot dog- és pizzától az osztriga és a Belga chips-ig (hasábburgonya) terjednek ill. széles választékot kínál a vegetáriánusoknak is.A VIP részben ezen kívül jár egy ingyenes masszász is.

A fesztivál területén token rendszer működik, az árak valahogy így alakulnak:
- 7 kupon 10€
- sörök és ciderek 2 kupon körül vannak
- szóda/víz 1,5 token

Alkohol
Az ételek és italok tiltva vannak a fesztivál területén, csak a kempingben lehet.

Asztalok (A bárban)

Min. 8 max. 12 embertől elérhető asztalonként.
- 1 napra 590 € amiből 300€ leiható /fő (8 embernek tehát 4720€)
- Exkluzív asztal + 2 választható napra --> 800e amiből 300 e leiható fejenkánt ( tehát 8 főnek 6400€)
- Exkluzív asztal 3 napra 1370€ amiből 600€ leiható/ fő (tehát 8 embernek 10960)

Költőpénz

Az utazási + egyéb költségeket leszámítva több fórum kutatás azt mutatja, hogy kb. 150-300€ (45-90 ezer HUF) az a pénz amit érdemes vinni mint költőpénz, persze attól függően hány napra megyünk. A fesztiválon token rendszer működik amit érdemes reggel beváltani így még akkor is lesz fizetőeszközünk ha esetleg a buli hevében elhagynánk a készpénzünket/bank kártyánkat. A közelben egyébként található ATM így nem muszáj egyből lerántani kártyákról az összes elköltendő pénzt.

Drogkérdés

A fesztivál tudja, hogy egy ekkora eseményen elkerülhetetlen a drogok jelenléte, ezért is fokozottan ellenőriznek mindenkit a bejáratoknál ill. bármikor megállíthatnak ha úgy látják, hogy szükséges. Azonban néhány fórumon azt olvasni egyik évben erősen odafigyelnek másik évben már kevésbé. Nem érdemes efféle szerekkel bulizni mert, ha elcsípnek komoly büntetéssel érhet véget a kaland.

Itt tudjátok nézni ÉLŐ-ben a fesztivált:

Adee 2014.07.18 20:00