#
Ez volt a sztár DJ-k munkája mielőtt híresek lettek

Ez volt a sztár DJ-k munkája mielőtt híresek lettek

Űgy tűnhet, hogy egy EDM producer/DJ élete csupa fény és csillogás. Non-stop turnék a világ legszebb helyszínein, nyári rezidenciák Ibizán, a legjobb ételek italok mindezt a legszebb hölgyek társaságában. Míg néhány zenésznek látszólag egyik napól a másikra jött a siker, sokan bizony évekig átlagos munkát végeztek és vártak a nagyközönség elismerésére. Íme néhány ma már sztár DJ akinek nem egyik napról a másikra jött az a bizonyos "High Life".

Calvin Harris - Bolti Eladó

Kezdjük a listát az egyik legismertebb példával.  Az utóbbi 2 év legjobban fizetett DJ-je éveket töltött egy élelmiszerboltban mielőtt megütötte volna a főnyereményt. Calvin egy interjúban elmondta, hogy testmagassága miatt tökéletes volt arra, hogy magas polcokra pakolja az árut. Azonban ezeket a napokat igyekszik elfelejteni. Egy évet lehúzott még egy halfeldolgozóban is ahonnan pont a születésnapján rúgták ki.

Diplo - Tanár

Thomas Wesley Pentz ismertebb nevén Diplo gyerekeket tanított mielőtt a Mad Decent kiadó trónjára ült volna. Thomas délutáni foglakozást tartott a gyerekeknek Philadelphia-ban, segített a viselkedési problémák megoldásában, matek példákban, olvasásban és egyéb más területeken. Végül kilépett a tanító állásból a rossz légkör a tisztelet hiánya miatt, illetve, hogy elkezdjen komolyabban foglalkozni a DJ karrierjével. És milyen jól tette :). Érdekes, hogy Diplo egyszer megoszott egy képet egy "twerkelő" tanárról akit felismertek majd nem sokkal később elbocsátották az állásából.

NERVO testvérek - Modell

Igen, tudjuk ez nem egy átlagos munka de mégsem ugyanaz mint a DJ-zés vagy a zenekészítés. Mialatt a Nervo ikrek egyensúlyban tartják a zenei és a modell karrierjüket, vessünk csak egy pillantást, hogy is nézett ki helyzet a zenei karrierjük előtt. 16 évesek voltak amikor a 2 szépségre felfigyelt egy modell ügynökség és végül is az Ausztrál Chadwick Models Agency-nél kötöttek ki. Azonban sosem voltak kifutópályán vagy lettek volna kampányarcok. A testvérek a mai napig folytatják a modellkedést de az elsőszámú tevékenységük mindig is a zene lesz.

Richie Hawtin - McDonalds Dolgozó, Videótékás és Címerező

A techno műfja egyik vezető alakja Richie Hawtin az egyik McDonalds alkalmazottja is volt, azonban az első melója a mezőgazdaság felé húzta ugyanis a művész úr a kezdetekben Címerezőként kereste a kenyerét. /kukoricatáblákban való több km gyaloglás és a kukoricavirág, vagy a fattyútövek kitépése. / Richie többek között dolgozott még egy videótékában is majd első fellépése dj-ként 1989-ben a detroiti The Shelter klubban volt.

Laidback Luke - Graffiti művész

Hagyományos értelemben ez sem nevezhető éppen átlgos munkának de mindenképpen említésre méltó. A holland DJ/Producer képregébny illusstrátortként szeretett volna érvényesülni azonban a sors még is a graffiti művészete felé terelte őt. Ez a karrier nem sokáig virágzott mert egy szép napon elcsípték a graffiti banda egyik tagját aki feldbota az egész csapatot Luke-ot is beleértve. A fiatal művészt később lecsukták egy kis időre, ekkora döntött úgy, hogy jobb lesz ha ezentúl csak a zenélésre fókuszál .Legalább már tudjuk, honnan vannak a régebbi Mixmash kiadó pofás borítói :)

Kaskade - Misszionárius

Ryan Raddon alias Kaskade meglepően fura fiatalkora volt, hisz a mormonok táborát erősítette misszionáriusként. Amikor Brigham Young Egyetemre került ahol abban reménykedett, hogy találkozik majd más mormonokkal, azonban nem sok társat talált így a House zene iránt kezdett el érdeklődni. Amikor 19 éves lett 2 évet töltött el Japánban misszionáriusként Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza felekezetnél. A misszionárius munka után a Utah-i Egyetemre került ahol megismerte későbbi feleségét Naomi-t, akivel ma már 3 csodás leánygyermek boldog szülei. Ryan soha nem iszik alkoholt és minden szentmisén részt vesz.

Paul van Dyk - Műsor-technikus & Ács

Paul van Dyk gyerekkora nem volt könnyű. Fiatal korában imádta a zenét de kezdetben a körülmények megakadályozták,hogy a német producer megvalósíthassan zenei érdekeit. Édesanyja nevelte fel, az édesapja 4 éves korában elhagyta a családot. Tovább rontott a helyzeten, hogy Kelet-Berlinben éltek ami része volt a kommunista Kelet-Németországnak és a Berlini fal kettéválaszotta Berlint. Paul van Dyk ekkor műsor-technikusként kereste a kenyerét. Amikor a család Nyugat-Berlinbe költözött, a fiatal Paul ácsnak tanult. Egyik szakmában sem lelte igazán örömét, így zenélés iányába terelődött és minden idők egyik legbefolyásosabb DJ/producere lett.

Adee 2014.09.22 21:30