#
A magyar fesztiválok a legjobbak Európában? Szavazz!

A magyar fesztiválok a legjobbak Európában? Szavazz!

2010-ben a Yourope (európai fesztivál szövetség) és a Virtual Festivals Europe kezdeményezésére indult el a "The European Festival Awards" versenyt. "The European Festival Awards" célja nem mást mint az Európában lévő fesztiválok és szervezetek versengése a különböző kategóriákban. A kezdetektől fogva minden évben a díjakat egy holland nagyvárosban Groningen-ben adták át, a "The European Music Conference" és a "Showcase Festival Eurosonic"  ideje alatt. Jelenelg 13 kategóriában osztanak ki díjakat mint pl.: a "Legjobb Nagy Európai Fesztivál" vagy a "Legjobb Európai Fesztivál Line-Up". Magyarország szinte minden évben elhozza a 13 kategória egyikét tavaly pl. a B.my.Lake hozta el a "Legjobb Új Fesztivál" díjat 2012-ben pedig a Balaton Sound tudott győzedelmeskedni a "A Legjobb Közepes Méretű Európai Fesztivál" kategóriában. Idén mind a 4 nagyobb fesztiválunk jelölve lett valamelyik kategóriában, neked csupán annyi a dolgod, hogy leadd a kedvenc magyar fesztiváljaidra a szavazatot. Ráadásul idén a szervezők kisorolnak a szavazók közt egy vadi új iPad Mini (16GB) táblagépet és 2 fős VIP belépőt mindegyik fesztiválra ami díjat visz haza.

Legjobb Nagy Fesztivál és Legjobb Európai Felhozatal- Sziget

Olyan esemény ahol 40.000 vagy ennél több résztvevőt számlálnak. Ezek a fesztiválok látják vendégül a világ legnagyobb művészeit, több 10.000 ember, különböző arénák, színes színpadok jellemezik ezeket a rendezvényeket. A hazai Sziget Fesztivált idén 2 kategóriában is jelölték. A Szigetnek olyan mezőnyben kell helytállni ahol a Tomorrowland és az EXIT Fesztivál is képviselteti magát.

Legjobb Közepes Méretű Fesztivál - MasterCard Balaton Sound és VOLT

Olyan esemény ahol 10.000 és 39.999 közötti résztvevőt számlálnak. Egy kicsit kisebbek mint az óriás fesztiválok azonban ezek az események is nagyon színes és változatosak mint fellépők mint látvány tekintetében. Ezek a fesztiválok is rendkívül nagy népszerűségre tettek szert az utóbbi időben. Idén egy kategóriában a MasterCard Balaton Sound és VOLT is, ami még nagyobb esélyt ad arra, hogy ebben a kategóriában is egy magyar győzhessen. 2012 a Balaton Sound győzni tudott ebben a kategóriában.

Legjobb Új Fesztivál - B.my.Lake

Olyan esemény ahol 10.000 vagy ez alatti résztvevőt számlálnak. Attól, hogy egy fesztivál kis méretű még nem azt jelenti, hogy nem népszerű csupán olyan réteget vonz ami más stílust képviselt mint ami éppen trendi. Erre jó példa a B.my.Lake ami tavaly meg tudta nyerni ezt a kategóriát. Idén vajon újra sikerül neki? Csak rajtad áll!

Most már tényleg nincs más dolgod mint leadni a szavazatot az általad legjobban preferált  magyar fesztiválokra. KATTINTS A KÉPRE és a bejövő oldalon válaszd ki a megfelelő tételeket.

 

Adee 2014.10.22 17:31