#
Profi tenisz játékosból népszerű DJ? - Julia Carpenter interjú

Profi tenisz játékosból népszerű DJ? - Julia Carpenter interjú

Ács Júlia vagy ahogy többen ismeritek Julia Carpenter a Balaton buli fővárosának, Siófoknak a szülöttje. Balatoni fiatalként Júlia élete nem mindig a bulizás és a DJ-zés körül forgott, komoly sikereket ért el teniszezőként. Egy szerencsétlen baleset miatt azonban fel kellett adja álmait a tenisszel kapcsolatban. Ezután jött a lemezlovas pálya, amelyen annyira befutott, hogy túlzás nélkül mondhatjuk, hogy manapság Ő Magyarország legjobb női lemezlovasa. Nem is volt kérdés, hogy felkérjük egy interjúra a rendkívül csinos DJ-t.

Szia Júlia, végre itt a nyár, kezdődnek a fesztiválok és nyitnak a szabadtéri helyek is, hogy érzed magad ilyenkor?

Szeretem ezt az időszakot, szeretem a váltást, ahogy a nyári pörges utáni váltást a nyugodtabb téli klubb életre. A nyár mint mindig egy örült hajsza lesz, tele pezsgéssel.

Immár 12 éve, hogy pörgeted a lemezeket. Mikor és hogyan találkoztál a DJ szakmával?

Profi teniszkarrierem után, az élet nem adott sok gondolkodási időt, rá pár hónapra már egy DJ suliban tanultam a szakmát. Bevállaltam, akartam de igazából nem tudtam mit vállalok, vagy pontosan hogy lesz, csak mentem az ösztöneim után.

A felvezetőben szó volt a tenisz karrieredről is. Mesélsz nekünk erről is egy kicsit?

5 éves koromtól 20-ig csak teniszeztem, ez volt az élet, a legnagyobbak közé akartam kerülni ahogy sok-sok fiatal, ezért dolgoztam is rengeteget. Aztán megéreztem a saját korlátaimat, igy magamban lerendezve beláttam, hogy nem leszek a legjobb. Akkor pedig eldöntöttem, hogy nem húzom senki idejét főleg nem a sajátomét, igy egyik napról a másikra váltottam. Akkor úgy éreztem megfutamodok, mára már egy egyenes, bátor döntésnek látom, mert az volt. Szép évek voltak  a teniszévek, egy élsportoló már gyerekként találkozik a sikerrel és a kudarccal egyaránt, amit megtanul kezelni, és megtanulja legyőzni saját magát, megtapasztalja határait, felnőtt embert nevel ki magából a sport. Nem bántam meg, hogy beáldoztam a fiatalságomat.

Az emberek általában szkeptikusak a hölgy lemezlovasokkal szemben. Karriered során te is szembesültél az ehhez kapcsolodó előítéletekkel?

Persze, hogy szembesültem de szerencsére nem sokszor. Amikor én kezdtem akkor szinte egyedüli voltam a mainstreamben, így mindenképp kuriózumnak számított, hogy a pultban álltam. Az emberek imádták, hogy egy kislány ugrál a pultban, a szakma meg elfogadta. Ma már sok női lemezlovas van, bizonyos szempontból ezáltal higult a szakma de valahol színesedett is. Én egyáltalán nem bánom, zenéljen mindenki aki szeretne, a zene mindenkié és amúgyis kik vagyunk ,hogy itélkezzünk.

Idén lesz 3. Tomorrowland fellépés? Készülsz valami extrával?

Igen. idén megyek harmadszorra. Óriási megtiszteltetésnek veszem, idén már fel is hívtak, hogy a szokásos színpadon mikor szeretnék játszani mert akkor a többi fellépőt hozzám igazítják. Mondom tessék?? :))) Óriási.. magyar zászló, magyar motívumos ruha és persze bitang jó zenei szettek. Abból az energiából amit ott kapok az emberektől egész évre feltöltődöm. Imádom.

Közel 2 éve indítottál egy sulit is kezdőnek. A Julia Carpenter DJ Academy-ről mit kell tudni dióhéjban?

Dióhéjban annyi ,hogy szívügyem a fiatalok támogatása, kell az utápótlás, és mint mondtam én azon vagyok ,hogy minél többen zenéljenek. Idén lesz másodszorra az akadémia, és továbbra is keresem azt akiben van jövő és segítem. Két éve kivettem 4 fiatalt, akik fejlődnek, lépnek fel a szamárlétrán és szép jövő áll elöttük. Alázatra és profizmusra nevelem őket.

https://www.facebook.com/juliacarpenteracademy


Azt tudjuk, hogy nagy állatbarát is vagy. A több mint 72 ezer Facebook követőd segítségével sok állatnak találtál már gazdit?

Igen, soknak :))) Még támogatok egy állatmenhelyet is, ahol besegítek minden szempontból. Életem a zene és az állatok. Nincs jobb dolog ezeknél. Ha kidobott kutyát látok megyek érte, bármi áron felveszem és segítem a jobb sors érdekében. A jövőben terveim is vannak e téren de őszintén megmondom nehéz területre tévedtem. Meglátjuk, én minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy jól működjön ez a dolog.

Végül áruld el nekünk hol leszel fellelhető mostanság? Hogy néz ki a nyári programod?

Mindenhol leszek:) VOLT, EFOTT, Balaton Sound, Sziget, Tomorrowland illetve a RIO-ban és a Palace-ban Siófokon is megtalálható leszek. Ezeken kívül még sok más fesztivál is szerepel a naptáramban … am happy.

Köszönjük az interjút Júlia, további sok sikert kívánunk neked!

Nagyon szépen köszönöm én is, meg a szuper kérdéseket is. Sziasztok minden jót:)

 

További info:

https://juliacarpenterproject.com
https://www.facebook.com/djjuliacarpenter
https://twitter.com/JuliaCarpenter_

https://soundcloud.com/juliacarpenter

https://www.youtube.com/djjuliacarpenter

https://myspace.com/djjuliacarpenter

Adee 2015.06.20 20:15