#
Armin van Buuren, Prodigy is a Szigeten!

Armin van Buuren, Prodigy is a Szigeten!

Akárcsak a Pendulum vagy épp a Klaxons. Csordogálnak a nevek az idei Szigetre is.

A kívánsággépbe ezúttal jó érzékkel dobáltuk a fellépőket ugyanis megvannak az első nevek az idei Sziget fesztiválra. Ők pedig nemcsak, hogy aktuálisak hanem egyenesen fesztiválspecialisták. Még Fatboy Slim is kap egy utolsó esélyt. Nézzük sorban!

Már akkor régen be volt ígérve az új Prodigy album amikor legutóbb pörgettük a pogót a nagyszínpad előtt. Kár, hogy ez 2006-ban volt. Idénre végül megszivatták a kétkedőket a srácok, hiszen februárban végre megjelentették az Invaders Must Die-t. A Mixmagnak Liam Howlett úgy nyilatkozott, hogy az együttes ugyan sokszor került krízishelyzetbe és nem mindig voltak egymással beszélőviszonyban mégis az új lemez a tavalyi év második felében sosem látott egyetértésben és viták nélkül készült el.

 Az első millióját már 1991-ben megkereső együttes (igaz akkor még olasz lírában) közel két évtizedes őrült pörgéssel a dance legkülöncebb és egyik legkiemelkedőbb triójává nőtte ki magát. Mindezt úgy, hogy az új lemez is rögtön a listák tetején tudott nyitni mindenhol a világon. Az Invaders Must Die számot ingyenesen elérhetővé tették a srácok és már több, mint egymillió letöltést számlál. Az 1990 óta velük lévő menedzserük mondta: a Prodigy albumának kiadása nem egy megjelenés, hanem egy igazi esemény a zenei életben.

A Pendulum az utóbbi két évben Európa legnépszerűbb fesztiválzenekarjává nötte ki magát. A leginkább drum'n bassben utazó ötösfogat a déli földtekéről, a kenguruk földjéről minden nyáron útra kel és megugráltatja azokat is akik nem épp vannak oda a stílusért. Ők amúgy éppen Észak-Amerikában turnéznak és promózzák erősen új DVD-jüket amit beszerezve otthon is átélhetjük, hogy miért bolondulnak értük mindenfelé. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy augusztusban élőben is átélhetjük.

A partyarénában a két éve egyeduralkodó Armin van Buurenre nedvesedhetünk (kívül-belül). A lassan tiesto-i magasságokba emelkedő Armin csak szimplán a világ legjobbja (legnépszerűbbje). Bár sokan mondják, hogy a trance-szel nem nehéz halmozni a díjakat, azért az elmúlt tíz év Armin diszkográfiája előtt illik kalapot emelni. Egy biztos: a partyarénában már legalább az egyik napon komoly karlengetés várható!

A leginkább várós délutáni nagyszínpad program - részünkről legalábbis mindenképpen - a Klaxons. Ők a britek válasza a Justice-ra persze amolyan igazi szigetországi popkulturával megfűszerezve. A roppant népszerű nu-rave vonalat képviselő trió először látogat hozzánk. Olyan slágerek, mint a Golden Skanks vagy az It's Not Over Yet biztos, hogy megnyerik azokat akik a modern popzenét nem Juttával és Josh-sal azonosítják.

Ugyan még csak az első adag nevet cseppentették el a Sziget szervezői, az már látszik, hogy aki minden évben csak egy-egy napra teszi tiszteletét a fesztiválon az igencsak bajban lesz, hiszen a fenteken kívül lesz még egy - addigra talán józan életű - Fatboy Slim, a Placebo, a Bloc Party vagy éppen a Ting Tings. Csak legyen már nyár!

tibiole 2009.04.10 00:00