Napvilágra kerültek az 52. Grammy díjátad&oac" />

#
Nyakunkon a Grammy

Nyakunkon a Grammy

Napvilágra kerültek az 52. Grammy díjátadó jelöltjei, melynek felhozatalában sajnos idén is csak elenyészõ számban találhatunk elektronikus zenészeket. Akik viszont biztosan puccos szmokingot öltenek a nagy eseményre, az David Guetta, Trentemoller, a Röyksopp, Dennis Ferrer, az MGMT, vagy a Crystal Method is lehet.

grammyyyy

Persze nagyjából már tudjuk elõre, hogy a 109 kategória idei taroló-gépezete a „híres szörny", avagy Lady Gaga lehet, hiszen a The Fame címû bemutatkozó albuma és Poker Face címû (mindent elárasztó) diszkó-slágere az Egyesült Államokban is a mai legnagyobb kedvenc. Az extravagáns énekesnõ az elektronikus és dance album kategóriájában is rajtra kész, ahol (nevetséges módon) egy kaptafa alá került a Chrystal Method Divided By Night, a Pet Shop Boys Yes, David Guetta One Love és az LMFAO Party Rock nagylemezével. Alapvetõen azt már megszokhattuk, hogy a kategóriákban mindig akadnak olyan kakukktojások, akik többnyire egy cseppet sem illenek bele az adott stílus jelöltjei közé, de a zsûri szerint, ha minden stílus nagyjai aprólékosan megkapnák külön kalapjukat, minden bizonnyal 209-hez közeli kategóriával nyújthatnák rétestésztává a Grammy ceremóniáját. (Mi ezt is humánusabb megoldásnak találjuk, mint hogy Gagával kerüljön egy lapra a Crystal Method, vagy a Trentemoller!!!).

Ami még az elektronikus zenei kategóriákat illeti, az idei év legjobb remixei között jelölést kapott Dennis Ferrer Dido Don't Believe In Love címû dalának újraértelmezésért, a Trentemoller a Franz Ferdinand No You Girls-jéért, és Jean Elan a Röyksopp The Girl And The Robot-jáért. A kategória legnagyobb vicce, hogy David Guetta saját remixéért és daláért kapott jelölést, hiszen a Kelly Rowlanddal készített When Love Takes Over Electro Extended Remix-ének is õ az elkövetõje. Vagy csak nem bíz semmit a véletlenre?

Az elõzetes hírek szerint az idei Grammy legnagyobb esélyesei a Black Eyed Peas, Beyoncé, David Guetta, Taylor Swift, Lady Gaga, Madonna és Britney Spears lehetnek. A jelöltek teljes listája ITT érhetõ el.

tibiole 2009.12.07 00:00