Újra támad a Lemezlovas Egyesület. Ezúttal a szokásos éves díjkiosztó" />
#
A DJ Szövetség kihirdette az év legjobbjait

A DJ Szövetség kihirdette az év legjobbjait

Újra támad a Lemezlovas Egyesület. Ezúttal a szokásos éves díjkiosztót tartották meg a Moulin Rouge falai között ahol megválasztották az év DJ-jét, a legjobb producert, az év felfedezettjét és volt akinek leesett egy életmű díj is.

A Magyar Lemezlovas Egyesület, mint a hazai DJ szakma egyedüli képviselője idén sem volt rest és kinevezte (bocs, megnevezte) a 2009-es év legjobbjait. A lehető legbelterjesebb díjkiosztón Jeszenszky Zsolt elnök azért jelezte, hogy azok is eséllyel indultak a címekért akik nem tagjai a szövetségnek, ám a győztest a tagság választja meg (ŐK). Jeszi amúgy mostanában nagyon csöndben van DJ-vizsga ügyben, valahogy hanyagolja a médiaszereplést, a hírek szerint édesapja nyomdokain lépkedve a politikai pálya vonzza, csak ő sajnos a szórakoztatóipart rombolná ahelyett, hogy a külkapcsolatokat építené. Videós beszámoló powered by Quart.

A legfontosabb díj kétségkívül az év DJ-je minden évben. Hatalmas meglepetésre 2008 után a tavalyi évben is Bárány “Szopjon Le” Attila diadalmaskodott. Persze a véletlenek fatális összejátszása okozhatja, hogy Attila alapítója és korábbi elnöke is a DJ szövetségnek. Tessék kapaszkodni: Andrewboyon, Hamvai PG-n és a győztesen kívül jelölt volt még Szatmári, Vajkó és Wallas is.

baranyattila 500 Lemezlovas Egyesület, újratöltve

Már előre bejelentették (és a bulvármédia világgá is kürtölte), hogy Dévényi Tibor kapja az életmű díjat. Tisztelve az ő korát inkább nem kommentálnánk a hírt (teljesen egyértelmű, hogy ezzel be tud kerülni a szövetség a médiába ami Jeszenszky Úr ambícióit ismerve érthető is). Talán ezzel eljött az ideje annak, hogy a Lemezlovas Egyesület a jövőben foglalkozzon az 50-nél fiatalabb új generációval is akik már tényleg kopogtatnak és néhány éven belül átvehetik a csúcson lévő legendák helyét.

devenyi 500 Lemezlovas Egyesület, újratöltve

A DJ szövetség foglalkozik a producerekkel is, kiválasztották az év producereit is. Az országszerte és határainkon túl is méltán népszerű Stereo Palma papírforma győzelmet aratott a kategóriában. A többi jelölt (Myon & Shane54, Belocca, Jay Lumen és a kakukktojás B-Sensual) nem tudták megszorongatni sem. A formációt két teljesen új üstökös, bizonyos Náksi Attila és Brunner Zsolt alkotják, sok sikert nekik a továbbiakban.

Az év felfedezettje DJ Revolution lett, pont. Róla annyit kell tudni, hogy operaénekes végzettségű, beatboxban is nyomul és a szövetség hip-hop és r’n'b felelős alelnöke. Hiányos tudásunkat vele kapcsolatban szerettük volna befoltozni, ám sem hivatalos honlapját sem MySpace oldalát sem találtuk. Ebben a videóban azért megosztja véleményét az “energetikai szempontokról”, elhangzik egy okos kérdés is arról, hogy mennyivel zöldebb mp3-ról zenélni. Ja, és nála nincs válság. Örülünk.

Mindent összevetve túl vagyunk a zenei élet legbelterjesebb díjátadóján ahol a jelöltek és a díjazottak csakis a haveri, a közös elveket unalomig ismételgető körből kerülhetnek ki. A Magyar Lemezlovas Egyesület jövője azonban ködbe vész ha az elnök Jeszenszky Zsolt tavasztól kap valami szuper politikai szerepet és DJ Nyitraival együtt beültetik őket egy szép állami épület irodájába. Javasoljuk a névváltoztatást hiszen aMagyar Hakni, Celeb és Konferálós Lemezlovasok Szövetsége (MHCKLSZ) sokkal jobban jellemezné a munkájukat.

Forrás: DJ codex

tibiole 2010.01.31 00:00